Podaljšanje testnega dostopa do zbirk Brill

Objavljeno: 14. maj 2020

Podaljšali smo testne dostope do elektronskih virov založnika Brill. Trenutno lahko uporabniki dostopajo do:

  • Religion Past and Present (RPP) Online je enciklopedični vir s področja religiologije, teologije in svetopisemskih študij.
  • Brill’s Encyclopaedia of the Neo-Latin World Online je referenčni vir, ki sledi zgodovini in širokemu kulturnemu vplivu novoveške latinščine, ki izvira iz italijanske renesanse in traja vse do moderne dobe.
  • Jacoby Online združuje zbirko fragmentov antičnih grških zgodovinskih besedil Fragmente der Griechischen Historiker Felixa Jacobya ter Brill’s New Jacoby Online, ki predstavlja popolnoma novo izdajo Fragmente der Griechischen Historiker.
  • The New Pauly Online je angleška izdaja nemškega zgodovinskega vira Der Neue Pauly Online, enciklopedičnega akademskega informacijskega vira, ki se ukvarja z obdobjem starega veka (antični Rim in antična Grčija). Dostopni so tudi dodatki New Pauly Supplements Online.
  • The Encyclopedia of Slavic Languages and Linguistics Online ponuja celovit pregled in študije slovanskih jezikov.
  • Jesuit Historiography Online je odprtodostopen elektronski vir, ki ponuja številne prispevke s področja zgodovine jezuitov.

Testne dostope, ki so podaljšani do 31. 5. 2020, omogočamo v sodelovanju z Osrednjo humanistično knjižnico (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) in konzorcijem COSEC. Oddaljeni dostop je omogočen za študente in osebje Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani in CTK, ter za vse člane NUK.

Vabljeni k uporabi!