Testni dostop do Neues System der philosophischen Wissenschaften im Grundriss Online

Objavljeno: 12. november 2020

V sodelovanju z Osrednjo humanistično knjižnico (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) smo pridobili testni dostop do Neues System der philosophischen Wissenschaften im Grundriss Online (Brill).

Neues System der philosophischen Wissenschaften im Grundriss Online je zbirka filozofskih del Dirka Hartmanna. Naslov aludira na izjemno Heglovo delo "Neue Enzyclopädie der filozophischen Wissenschaften im Grundrisse" iz leta 1817. Od tedaj še noben filozof ni poskušal izčrpno opisati glavnih filozofskih problemov in njihovih sistematičnih medsebojnih povezav. Dvesto let po Heglovi Enciklopediji se je Dirk Hartmann lotil izziva in je poskušal pripraviti sistematično in koherentno raziskavo sodobne filozofije - poskušal je osmisliti in do neke mere tudi odpraviti povečano razdrobljenost in specializacijo, ki sta jo filozofija in znanost doživeli v 20. stoletju.

Elektronski vir bo dostopen do 11. decembra 2020Oddaljeni dostop je omogočen za študente in osebje UL, osebje CTK, NIB in NUK ter člane NUK.

Vabljeni k uporabi!