Zeleni odprti dostop pri Taylor & Francis

Objavljeno: 22. maj 2020

Podpis pogodbe z založnikom Taylor & Francis, ki smo jo pripravili pri konzorciju COSEC, prinaša uporabnikom dostop do skoraj 2.000 strokovnih in znanstvenih revij:

  • Zbirka SSH Library vsebuje 1464 revij s področja družboslovja, humanistike in umetnosti.
  • Zbirka S&T Library vsebuje 527 revij s področja naravoslovja in tehnike.

Dostop je omogočen z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljeni dostop je omogočen za študente in osebje Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani, CTK in NUK.

 


 

Pogodba prinaša tudi ugodnosti zelenega odprtega dostopaPostprinte člankov, ki jih objavijo študenti in osebje Univerze v Ljubljani (z NUK in CTK), je po končanem embargu dovoljeno shraniti v institucionalnih repozitorijih Univerze v Ljubljani. Postprint (eng. Author Accepted Manuscript) je različica znanstvenega članka, že sprejetega v objavo v časopisu in po recenzentskem postopu, vendar brez oblikovnih lastnosti revije. Embargo oz. časovni odlog po objavi članka v tiskani ali elektronski obliki:

  • 12 mesecev za članke v STM revijah (naravoslovje, tehnika in medicina)
  • 18 mesecev za članke v SSH revijah (družboslovje, humanistika in umetnost).

Shranjeni članki morajo vsebovati identifikatorje digitalnega objekta (DOI) do uredniških različic prispevkov.

Članek shranjen v institucionalnem repozitoriju mora vsebovati izjavo: “This is an Author's Accepted Manuscript of an article published in [include the complete citation information for the final version of the article as published in the (vstavite naslov časopisa z velikimi tiskanimi črkami) (vstavite datum objave) (vstavite copyright Taylor & Francis), available online at: http://www.tandfonline.com/ (vstavite DOI članka)."