Spletne predstavitve Britannice za srednješolce in ostale uporabnike

Objavljeno: 28. junij 2022

Konzorcij COSEC v sodelovanju z Britannico in splošnimi knjižnicami predstavlja spletno predstavitev elektronskega enciklopedičnega vira Encyclopedia Britannica Online (Public Library Edition), ki je namenjena predvsem srednejšolkam in srednješolcemVstopna točka za uporabnike: http://eviri.ook.sik.si/login?url=https://library.eb.co.uk.

Na spletnem dogodku z naslovom bo Kay Phillips, predstavnica Britannice, s praktičnimi primeri predstavila glavne značilnosti Britannice ter tudi določene funkcionalnosti in možnosti, na katere uporabniki pogosto niso pozorni. Britannica namreč ni klasična enciklopedija oz. preslikava tiskane različice v elektronsko, kjer najdemo samo enciklopedične članke, ampak omogoča tudi dostop do več tisoč knjig in revij iz različnih področij, besedila pa lahko uporabniki pregledujejo glede na njihovo raven znanja angleščine. Predstavitev se bo osredotočala predvsem na zahetevnost, ki je primerna za srednješolce. Na koncu predstavitve bo mogoče zastaviti tudi vprašanja.

Spletna predstavitev bo potekala v sredo 21. septembra 2022 ob 11. uri. Predstavitev bo v angleškem jeziku in je primerna za knjižničarje in predvsem mlajše uporabnike splošnih knjižnic z dostopom do Britannice (Goriško, Obalno-kraško, Dolenjsko in Štajersko območje). Registracija na dogodek ni potrebna; potreben je le klik na povezavo: https://meet.google.com/ypb-iuzg-amd?authuser=0.


Britannica pripravlja tudi spletne seminarje namenjene za knjižničarje in ostale uporabnike splošnih knjižnic: